· Kızartma yapılırken ısı ve havanın etkisiyle yağlar okside olup zararlı hale gelirler.
· Tekrar tekrar kullanılan yanmış yağda kanserojen maddeler oluşabilir.
· Kızartma yaptığınız fritözlerde aynı yağı en fazla üç kez kullanmalısınız.
· Fast-food lokantalarda defalarca aynı yağda kızartma yapıldığı için bu tip besinler çok zararlıdır.
· Aynı tehlike paketlerde satılan kızarmış cipsler için de geçerlidir. Özellikle çocuklarınızı bu yiyeceklerden uzak tutmalısınız.
· Kızartma mutlaka yapılacaksa çelik kaplar kullanılmalıdır.
·Yağ açıkta ısıtılmamalıdır.
· Son olarak kızartmalarla ilgili bir çok araştırmalardan öğreniyoruz ki; kızartmalar, özellikle yağlarda meydana gelen değişimlerden dolayı kanserojen bir özellik taşımaktadır