17 Ağustos 2009 Pazartesi

KIZARTMADAN VAZGEÇEMİYORSANIZ ŞUNLARI UNUTMAYIN

· Kızartma yapılırken ısı ve havanın etkisiyle yağlar okside olup zararlı hale gelirler.

· Tekrar tekrar kullanılan yanmış yağda kanserojen maddeler oluşabilir.

· Kızartma yaptığınız fritözlerde aynı yağı en fazla üç kez kullanmalısınız.

· Fast-food lokantalarda defalarca aynı yağda kızartma yapıldığı için bu tip besinler çok zararlıdır.

· Aynı tehlike paketlerde satılan kızarmış cipsler için de geçerlidir. Özellikle çocuklarınızı bu yiyeceklerden uzak tutmalısınız.

· Kızartma mutlaka yapılacaksa çelik kaplar kullanılmalıdır.

·Yağ açıkta ısıtılmamalıdır.

· Son olarak kızartmalarla ilgili bir çok araştırmalardan öğreniyoruz ki; kızartmalar, özellikle yağlarda meydana gelen değişimlerden dolayı kanserojen bir özellik taşımaktadır