31 Aralık 2012 Pazartesi

Boyun Düzleşmesi Egzersizleri - Boyun Egzersizleri Resimli

boyun egzersizleri - boyun için fizik tedavvi yöntemleri - boyun ağrıları



İlk olarak Fleksiyorta direnç ;
Ellerimizi alnımıza koyarız ve başımızı ön tarafa doğru itmeye çalışırken ellerimizle engel olmaya çalışırız. Ve içimizden 10’a kadar sayarız ve bırakırız. Bu egzersizi 3 set olmak üzere tekrarlıyoruz. Fakat her zaman olduğu gibi ilk sette 10’a kadar sayıyorsak 2.ci egzersiz setimizde 12 3.setimizde 14’e kadar sayarak bu egzersiz hareketini gerçekleştiriyoruz.





Ekstansiyona dirençte ise ellerimizi başımızın arkasına koyduktan sonra başımızın arkasına dikkat edin ense ile karıştırmayın,ve başımızın arkasına koyduktan sonra başımızı arkaya doğru itmeye çalışırken ellerimizle engel olmaya çalışırız. Ve içimizden 10’a kadar sayarız ve bırakırız. 15-30 saniye mola verdikten sonra tekrar aynı hareketi, uygularız. Her seti biraz daha arttırmanız egzersizin daha iyi olmasını sağlar.





Yana eğilmeli direnç ise sağ elimizi yüzümüzün sağ tarafına aşağıdaki resimdeki gibi koyuyoruz. Daha sonra başımızı sağa doğru itmeye çalışırken sağ elimizle engel olmaya çalışıyoruz bu şekilde boyun kaslarımızı çalıştırarak daha güçlü hale getiriyoruz. Bu hareketi yaparken yine 10’a kadar sayıyoruz, ve her sette bu sayıyı arttırıyoruz. Aynı hareketi sol elimizle sola doğru yaparak her el’de 3 set olacak şekilde yapıyoruz egzersizimi.




Döndürmeli direnç sağ elimizi başımızın sağ arka kısmına, sol elimizi de ol şakağımıza koyduktan sonra, sağ omzumuzun üzerinden bakmaya gayret eder gibi elimizin direncine karşı başımızı sağa dönmeye zorluyoruz. Bu durumu da diğer hareketlerde olduğu gibi 10’a kadar sayıyoruz. Ve sağ elimizi başımızın sağ arkasına koyduğumuz gibi, sol elimizi de başımızın arkasına koyarak tam tersini yapıyoruz, iki tarafı da çalıştırmak için.



İzometrik egzersizleri açıkladığımıza göre şimdi boyun egzersizlerinden izotonik egzersizlere geçelim. İzotonik egzersizler 4 aşamadan oluşmaktadır. Bunlar ;



İzometrik egzersizlerimizi uyguladıktan sonra egzersiztr.com olarak izotonik egzersizlerden olan ilk hareketimizi nasıl uygulayacağınızı söylüyoruz, Başınızı yavaş bir konumda sağa doğru döndürdükten sonra 3-5 saniye bekliyoruz. Ve başımızı öne döndürüyoruz, ve 3-5 saniye dinleniyoruz, Daha sonra aynı hareketi sol tarafa da dönerek uyguluyoruz. Bu hareketi 3 set yapıyoruz setlerimizi artırarak.


Aşırı zorlanmaya sebep olmadan, başınızı çeneniz göğsünüze değecek kadar öne eğmeye çalışın. Dinlenin. Başınızı yavaşça arkaya bükün. Dinlenin ve bu hareketi 3 set olmak üzere tekrar edin





Başınızı yavaşça kulağınız omuz’unuza değecek kadar sağa eğmeye çalışın. Dinlenin. Yavaşça doğrultun. Aksi yöne tekrarlayın. Dinlenin. Hepsini 5 defa tekrarlayın.


Başınızı yavaş bir şekilde kulağınız omzunuza temas edecek şekilde sağa meyilli bir konumda eğmeye çalışın, ve dinlenin daha sonra tekrar yavaş bir şekilde doğrulun. Bu hareketi ters yöne aynı şekilde tekrarlayın. Bu egzersizi de 3 defa tekrarlayın.




Başınızı saat yönünde mümkün olduğu kadar geniş ve tam bir çember çizecek şekilde (yukarı, sola, aşağı, sağa) döndürün. Aynı hareketi saatin aksi yönüne yapın. Dinlenin. Hepsini 3 defa tekrarlayın.