23 Ağustos 2011 Salı

Bağışıklık Sistemi İçin Vitamin Takviyeleri

Bağışıklık sistemine yardımcı olan birçok vitamin takviyesi vardır. Bu takviyeler bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklar ile daha etkili bir biçimde savaşmasını sağlar. İşte bazı vitaminler ve vücut üzerindeki etkileri:

E vitamini: E vitamini oldukça güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. E vitamini yok olan hücrelerin yapını arttırır. Ayrıca E vitamini, bağışıklık hücrelerinin üretimini sağlar. Yaşlanmanın etkilerini de yok etmeye yardımcı olan E vitamini günlük olarak 100-400 mg olarak tüketilmektedir. Alkol ve sigara içen kişilerin sağlıklı kişilere oranla bu vitamini daha fazla tüketmeleri gerekir. Düzenli E vitamini tüketimi kardiyovasküler rahatsızlıkların riskini azaltır.


C vitamini: Oldukça güçlü bir antioksidan olan C vitamini meyve ve sebzeler ile alınabilir. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren C vitamini bağışıklık sistemindeki beyaz hücrelerin üretimini arttırır. E vitamini gibi C vitamini de kardiyovasküler rahatsızlıkların riskini düşürür ve kolesterol seviyesini düşürerek kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca C vitamini göğüs kanseri ve prostat problemleri gibi rahatsızlıklara yakalanma riskinde azalır.

D vitamini: D vitamini takviyeleri genellikle fazla güneş ışığı almayan yerlerde yaşayan kişiler tarafından alınır. Bağışıklık sistemini güçlendiren D vitamini soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelir. D vitamini takviyeleri oldukça uygun fiyatlıdır ve bu nedenle düzenli olarak güneş görmeyen kişiler tarafından düzenli olarak alınmalıdır.

B vitamini: B vitamini takviyeleri bazı antikorların üretimini ve beyaz hücrelerin üretimini arttırarak bağışıklık sistemine yardımcı olur.

A vitamini: Bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini beyaz hücre üretimine yardımcı olur ve vücuttaki mikrop, bakteri ve virüslerin atılmasına yardımcı olur