23 Ağustos 2011 Salı

Kilo Verdiren 7 Gıda

Son araştırmalara göre bazı meyve, sebze, tahıl ve süt ürünleri besin değerleri yüksek gıdalar olarak karşımıza çıkıyor. Eğer zayıflamak istiyorsanız kilo verdirmeye yardımcı bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin.



Karpuz: Karpuzda hem A ve C vitamini gibi antioksidanlar hem de kanser, kalp hastalığı ve görme bozukluğu riskini azaltan likopen maddesi bulunur. Aynı zamanda bir kap doğranmış karpuz sadece 50 kalori içerir.

Avokado: Avokado hem salatalarda hem de sandviçlerde kullanılabilir. Kalp dostu doymamış yağ içeren ve kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olan meyve mayoneze alternatif olarak tüketilebilir. Orta büyüklükteki bir avokado 260 kalori içerir.


Tatlı patates: Orta büyüklükteki bir patates günlük A vitamini ihtiyacınızı karşılar ve 150 kalori içerir.

Alabalık: Ton Balığı, göl alası ve uskumrunun yanı sıra alabalık da kalp hastalıkları riskini azaltan Omega-3 içerir. Yaklaşık 115 gramlık bir alabalık 160 kalori içerir.

Ahududu: Zengin bir B ve C vitamini, lif ve flavanoid kaynağı olan ahududun bir kabı sadece 60 kalori içerir.

Soğan: Bir kap doğranmış soğanda sadece 60 kalori vardır. Antioksidan içeren ve iltihap sökücü özelliği bulunan soğan kanser de dahil olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Yoğurt: Bir kabında 150 kalori bulunan yoğurt benzersiz bir protein kaynağıdır.