23 Ağustos 2011 Salı

Yağ Aldırma hakkında nedir nasıl yapılır

YAĞ ALDIRMA ( LİPOSUCTİON )

Hareketsiz hayat, stres ve fast food tarzı beslenme insanın hayatını olumsuz yönde etkileyen faktörler. Bunların sonucu olarak da kilo alma ve yağlanma. Bu aşamada Liposuction, çoğu kişinin kendini umutsuz vaka olarak gördüğü anda bir umut kapısı olmuştur.

Liposuction, kişide birikmiş olan yağların, daha doğrusu yağ hücrelerinin alınmasını amaçlayan, son yıllarda çoğu kişide başarı ile uygulanan bir operasyondur. Liposuction uygulandıktan sonra operasyon yapılan bölge eskisi kadar yağ depolayamaz, tüm vücuda dağılan dengeli bir yağlanma olur.

Yağ aldırmada amaç zayıflama değil, görüntü ve şekil bozukluğunu gidermektir. Operasyon alınacak yağın durumuna göre 6 saat kadar sürebilir, hastanede yatış genellikle gerekmez. 4 gün içinde de hasta işine dönebilir.

LİPOSUCTİON UYGULANAN BÖLGELER
Başta karın ve bel olmak üzere, bunları kalça, uyluk iç ve dış yanı, dizlerin birbirlerine bakan yüzleri, boyun, üst kol, erkek ve kadındaki meme bölgesine uygulanabilmektedir. Daha az olmak üzere diz altı ve popoya uygulanmaktadır.

Ameliyat doktorunuzun uygun gördüğü şekilde genel anestezi ile yapılabildiği gibi lokal anestezi ile de yapılabilir.



AMELİYATI SONRASI GELİŞEN ŞİKÂYETLER

Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyat için de korkulan komplikasyonların başında, kanama ve enfeksiyon var.
Deride dalgalanma, gevşeme
Deri kaybı
Deride his kayıpları
Deri yanığı
Karın duvarının delinmesi

Liposuction’da ciddi bir kanama olmaz fakat basit morarmalar belirebilir. İlaveten birkaç gün sonra kızarıklık, ateş ve şişlik görülürse enfeksiyon habercisi olabilir.

Ameliyattan sonra meydana gelen sertlik ve şişliklerin büyük kısmı 2. ayda azalır. Ama tam sonucun alınması 6 -9 ay civarında olur. Yukarıda belirlenen şikâyetler doktorunuz kontrolünde giderilebilecek komplikasyonlardır.

AMELİYAT SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
İlk iki hafta sigara içilmemeli
İstirahat edilmeli
Fazla ayakta durmamalısınız
Banyo doktorunuzun size söyleyeceği ilk pansumandan sonra yapılır
Korse kullanımı yapılmalı ( yaklaşık 3–4 hafta )